Sharing is caring!

Volgens Forbes zal het toevoegen van een 16-jarige zoon aan een gezinsverzekeringsplan de maandelijkse factuur met gemiddeld 92% verhogen, terwijl het toevoegen van een 16-jarige dochter de kosten zal verhogen door een verminderd, maar toch verbluffend, gemiddeld 62%.

En hoewel deze cijfers een beetje verontrustend zijn, zijn er tips en tricks voor ouders om gebruik te maken van verzekering vergelijken voor hun nieuwe tiener. De sleutel om geld te besparen? Het blijkt: het draait allemaal om veiligheid en uw autoverzekeringsmaatschappij die erop kan vertrouwen dat uw gezin veilig kan rijden. Als je een autoverzekering vergelijken goed aanpakt kun je namelijk flink kosten besparen.

Als Je Een Auto Gaat Verzekeren Is Het Slim Om Een Juist Type Auto Te Kopen

Het kiezen van het juiste voertuig voor een tiener kan ook leiden tot een lager verzekeringspercentage. Hoewel velen denken dat het waar is, heeft de kleur van een auto geen invloed op de verzekeringskosten, maar andere factoren zoals het merk, het model en het jaar van de auto dragen hier wel iets toe. Dit komt omdat nieuwe auto’s duurder zijn om te verzekeren, en hetzelfde geldt voor auto’s met een hoog pk-vermogen.

In plaats van iets spiksplinternieuws en flitsenden te kiezen voor een tienerbestuurder, kies dan voor een licht gebruikte auto met alle juiste veiligheidsvoorzieningen. Dit omvat anti-blokkeersystemen, bijgewerkte airbags en stabiliteitscontrole. Auto’s die niet ouder zijn dan drie of vier jaar oud en die een schone gezondheidsverklaring ontvangen, zijn de goedkoopste om te verzekeren voor een nieuwe bestuurder.

Overweeg Een Verhoogd Eigen Risico Bij Het Afsluiten Van Een Verzekering

Een verhoogd verzekeringsaftrekbedrag kan helpen bij het scoren van een mindere maandelijkse factuur voor autoverzekeringen wanneer een tiener wordt toegevoegd aan een gezinsabonnement. Een eigen risico dicteert het bedrag dat uit eigen zak wordt betaald in het geval van een claim. Nadat dat eigen risico is betaald, betaalt de gekozen verzekeringsmaatschappij het saldo van de geleden schade.

Een Hoger Eigen Risico Hoeft Helemaal Niet Gevaarlijk Te Zijn Bij Een Verzekering

Hoewel het tegenintuïtief kan lijken om daadwerkelijk in te schrijven voor een hoger eigen risico, maakt deze keuze de maandelijkse premies aanzienlijk lager. In feite is dit als een manier om de verzekeringskosten over de hele linie te verlagen. Dit is een beetje een risico, maar het zo veel mogelijk opkrikken van een eigen risico zal een aantal serieuze besparingen mogelijk maken. Houd in gedachten dat aftrekbaar alleen moet worden betaald als een claim voor een ongeval of schade wordt ingediend.