Sharing is caring!

Iedereen die goud en zilver onderzoekt, moet begrijpen dat de basisfunctie ervan geld is. Goud werd 5000 jaar lang als geld gebruikt. Pas in 1971 ging Nixon van de gouden standaard af dat de hele wereld overging in het fiat-systeem met papiergeld dat niet werd gesteund door goud. Voordien werd al het papiergeld ondersteund door goud. Goud kopen kan dus slim zijn als investering.

Nu de valuta’s van de wereld niet worden ondersteund door goud dat door de overheid wordt beheerd, is de papiermarkt voor goud enorm gegroeid, omdat mensen geld willen kopen dat wordt ondersteund door een fysiek goed. Dit is vooral gemakkelijk te zien als je kijkt naar de grondstoffenbeursmarkt – COMEX – waar ze soms meer dan 500 papieren claims hebben voor elk grammetje fysiek goud dat regelmatig beschikbaar is op de COMEX.

De hefboomwerking in het systeem is enorm omdat zoveel mensen geloven dat ze goud op papier bezitten. Als ze dat geld echter willen claimen, zullen ze snel ontdekken dat er niet genoeg fysiek goud beschikbaar is. Dat is waarom, als je goud koopt als een verzekering tegen de crash van het monetaire systeem, zorg ervoor dat je het fysiek hebt.

Koop Het Niet Op Papier

Koop het fysiek omdat er zelfs bepaalde papieren producten zijn die niet garanderen dat je echt goud bezit. Als u de grootste producten koopt van Wall Street, zoals een exchange-traded fund of een GLD of zelfs een SLD, kunt u de details in hun algemene voorwaarden bekijken en zien dat ze u niet eens vertellen of ze daadwerkelijk heb het fysieke goud.

Dit Is Precies Wat Je Niet Wilt

Daarom, als je in goud gelooft en je wilt het opzij zetten als je verzekering of om geld te sparen voor een lange periode, zorg er dan voor dat het fysiek is en dat je het bezit. Zorg er ook voor dat u de exacte details ontvangt van de items waarvan u de eigenaar bent, inclusief stangnummers, keurmerken, enz.

Het Moet Onder Uw Directe En Niet-Bezette Eigendom Zijn

Er is een oud gezegde dat zegt: “Als je je goud niet kunt vasthouden, bezit je het niet.”

Dit is belangrijk om te begrijpen, vooral als het gaat om de gemiddelde persoon op straat die niet zoveel geld heeft om in goud te beleggen.

Als dat uw situatie is, moet u kleine gouden munten rechtstreeks kopen en deze in de buurt van uw woonplaats opslaan zodat u snel toegang heeft tot uw goudopslag in een hard crisisscenario. Als u meer geld heeft en u wilt delen van uw vermogen echt in fysiek goud verdelen, dan is het logisch om naar rechtsgebieden te gaan die sterke privé-eigendomsrechten hebben. De beste jurisdicties die u tegenwoordig kunt vinden, zijn nog steeds Zwitserland en Liechtenstein, vooral als het gaat om fysieke edelmetalen opgeslagen buiten het traditionele banksysteem.