Sharing is caring!

In dit artikel wordt beschreven hoe u een voorwerp uit de bak van de wasmachine haalt. Het is gemakkelijk en u hebt geen speciaal gereedschap nodig. Afhankelijk van het type wasmachine (frontlader of toplader) neemt u een of twee van de hieronder beschreven maatregelen. Dit proces duurt minder dan 15 minuten. Op https://witgoedland.net/wasmachine lazen we laatst nog dat je een wasmachine altijd moet onderzoeken zodra je rare geluiden hoort. Laatst hoorde we nog dat een topper uit de Top 5 AEG wasmachines bijna was ontploft nadat er iets vastzat in de machine. Lees verder om er achter te komen hoe je dit kunt voorkomen.

  • Neem de trommelrib af en plaats hem terug (wasmachine voor het laden van boven)
  • Verwijder het verwarmingselement (wasmachine voorlader)
  • Haal het vastgelopen voorwerp uit de wasmachine (wasmachine aan de voorkant laden)

Hoe realiseer je je dat er iets vastzit in de wasmachine?

Tijdens het wasprogramma maakt uw wasmachine een ongewoon geluid of stopt de trommel met draaien. Misschien ben je vergeten de zakken van je kleding te legen. Laten we samen eens kijken! Koppel eerst uw wasmachine los van het elektriciteitsnet om elektrische schokken te voorkomen en pak een schroevendraaier, dopsleutel en tang op. Om te bepalen of een item is opgesloten, verwijdert u het achterpaneel van uw wasmachine (zijlader op de bovenladers) door de schroeven los te draaien met een schroevendraaier. Verwijder nu de rubberen riem en draai vervolgens de trommel met uw hand. Wanneer het geluid stopt, weet u dat er een klein voorwerp in de machine zit.

Wist je dat?

In wasmachines, die van bovenaf zijn gevuld, is het mogelijk om het vastzittende voorwerp rechtstreeks door de trommel te brengen. In frontladermachines vereist dit proces verdere manipulatie en de eenvoudigste manier is vaak om het verwarmingselement te verwijderen.

Neem de trommelrib af en plaats hem terug (wasmachine voor het laden van boven)

Open de deur en de trommel van de wasmachine en zoek naar de trommelrib. Het is een rechthoekig stuk plastic of aluminium, dat is doorspekt met gaten. Sluit vervolgens de trommel en draai deze totdat de buitenkant van de rib verschijnt. Steek uw schroevendraaier in een van de kleine gaatjes langs de rib om deze los te maken en in de trommel te laten vallen. Open de trommel en verwijder de rib. Nu is de weg naar de binnenkant van het bad gratis en kun je het vastgelopen voorwerp eruit halen. Plaats vervolgens de rib terug en zorg ervoor dat deze goed vastzit.